Operator Penuaian Sawit Diperlukan

Paparan MedSos

Sumber   

Check out this infographic for fast facts about many benefits of Malaysian palm oil. Learn why it's great for cooking, your health and the planet.
#palmoil #oilpalm #benefitsofpalm #healthyoil #healthyfat

Sesungguhnya kematian yang kamu melarikan diri daripadanya itu tetap akan menemui kamu, kemudian itu kamu akan dikembalikan kepada Tuhan yang mengetahui segala yang ghaib dan yang nyata. Maka Dia akan memberitahu kamu akan apa yang pernah kamu kerjakan.” (Surah Al-Jumu’ah : 8).

Berikut merupakan Panduan menggunakan COVID-19 Rapid Antigen Test - Saliva Home Kit.

Sekiranya keputusan ujian anda menunjukkan positif, segera berjumpa dengan petugas kesihatan. Ujian PCR mungkin diperlukan untuk mengesahkan keputusan anda.

Diri seorang insan itu adalah yang diciptakan ALLAH SWT dengan gabungan jasad dan roh. Fungsi jasad adalah melaksanakan segala arahan yang ditetapkan ALLAH SWT dan roh berupaya menjadikan jasad dapat melaksanakan perintah terbabit.

Semua individu yang disahkan positif perlu mengemaskini status kesihatan pada ruang perlu dilakukan di dalam aplikasi MySejahtera dan dilakukan secara harian sehingga disahkan tidak lagi positif COVID-19 (tamat tempoh pemantauan 14 hari).

Buruk sangka dan suka mencari salah orang lain adalah perbuatan yang sangat dimurkai ALLAH SWT.

Sifat buruk sangka boleh membawa kepada perpecahan ummah. Terdapat perintah untuk menjauhi prasangka kerana tindakan itu adalah perbuatan dosa.

Prosedur dan tip semasa vaksinasi di setiap PPV agar proses vaksinasi berjalan dengan lancar dan sempurna.

Procedure and tips during vaccination at all PPVs to ensure vaccination runs smoothly.