Operator Penuaian Sawit Diperlukan

Paparan MedSos

Sumber   

Cara fikir dan hidup untuk mendekati ALLAH SWT adalah dengan mengajak, memanggil dan sentiasa ingat-mengingatkan antara satu sama lain dengan orang sekeliling kita.

ALLAH SWT berfirman: “Wahai orang-orang yang beriman! Bertakwalah kamu kepada ALLAH

Pelitup muka lindungi kita daripada COVID-19.

Terima kasih kerana menegur dan menyuruh saya memakai pelitup muka dengan betul.

Bersama putuskan rantaian COVID-19.

Kita boleh merancang, Usaha, tawakal dan berdoa. Tetapi ALLAH SWT adalah sebaik baik perancang.

Segala ketentuan yang dirancang dari ALLAH adalah yang terbaik dari yang terbaik, InsyaALLAH.

Posted @withregram • @mpocc_my Education is the most powerful weapon which can be used to change the world 📚🌍

The Malaysian palm oil industry drives rural development. Subsequently provides better education access and improves living standards of rural communities.

Kadang-kadang kita fikir kehidupan orang lain lebih baik, padahal mungkin saja kehidupan dia lebih sukar daripada kehidupan kita, cuma dia saja tidak mengeluh.

Sesungguhnya, ALLAH SWT dan para malaikat-Nya berselawat (memberi segala penghormatan dan kebaikan) ke atas Rasulullah SAW (Muhammad). Wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu ke atasnya serta ucapkanlah salam dengan penghormatan – Surah Al-Ahzab: 56

“Dunia ini ibarat bayangan, kejar dia dan engkau tak akan dapat menangkapnya. Balikkan badanmu darinya, dan dia tak punya pilihan lain kecuali mengikutimu.”

Rentas negeri akhirnya dibenarkan berkuat kuasa pada 11 Oktober selepas hampir sembilan bulan kerajaan melarang aktiviti tersebut susulan penularan pandemik COVID-19.

Pastikan anda melaksanakan ujian COVID-19 kendiri dan teruskan patuhi SOP. Selamat rentas negeri kepada semua.

Tidak ada insan yang benar-benar mengetahui perilaku sebenar ketika di dunia melainkan dirinya sendiri. Pada hari akhirat kelak, segalanya akan ditunjukkan tanpa sebarang keculasan pada catatan berkenaan.

Maka, beruntunglah sekiranya buku amalan diterima dengan tangan kanan.